software development

De voordelen van softwareontwikkeling aan een developer team uitbesteden

Een bedrijf maakt tegenwoordig gebruik van veel verschillende soorten software: denk bijvoorbeeld aan apps voor klanten, boekhoudsoftware of een CRM-systeem. Veel software zoals software voor de boekhouding kun je als een pakket kopen maar als je een app wilt voor jouw product of dienst al deze helemaal op maat ontwikkeld moeten worden. Het ontwikkelen van software is vrij specialistisch werk, en daar heb je niet altijd de juiste mensen voor in huis. Heb je knowhow niet in huis of heb je gewoonweg niet genoeg fte’s voor alle development taken, dan kun je ze ook uitbesteden. Een veel gebruikte oplossing is om een remote software development team te huren, bijvoorbeeld bij Zanemoon.nl

Wat is een remote software development team, en wat kunnen ze voor je betekenen? 

Een remote software development team is een team van softwareontwikkelaars die op afstand software op maat voor je kunnen maken en bestaande software onderhouden. Door de supersnelle internetverbindingen hoeven deze teams op afstand niet meer in Nederland te zitten, je kunt prima samenwerken met teams in bijvoorbeeld andere delen van Europa of zelfs in Azië. Deze teams kunnen in feite alles doen wat je van je eigen development team zou verwachten. Het enige verschil is dat je contact met ze hebt via een videoverbinding, en dat scheelt je dus ook weer een ritje met de auto. 

Wat is het voordeel om een remote software development team in te huren?

Het ontwikkelen van software vereist specialistische kennis, want elke toepassing gebruikt weer een andere programmeertaal. Er zijn honderden programmeertalen, dus zelfs als je een development team in huis hebt kun je niet van ze verwachten dat ze alle talen beheersen. Daarnaast kost het ontwikkelen van software ook tijd. Met name het ontwikkelen van nieuwe applicaties die een speciaal doel dienen kunnen veel tijd kosten, tijd die jouw development team niet heeft. Een remote software development team biedt dan uitkomst, want je hoeft geen nieuw personeel met deze specialistische kennis aan te nemen, je huurt gewoon voor dit project een team op afstand in wat zich alleen op jouw project focust. Dat verkort de doorlooptijd en scheelt je enorm in de kosten.

Wil je ook een remote software development team inhuren?

Wil je software op maat laten maken en heb je daar developers voor nodig, zoek dan een software development bureau waar je remote developers kunt inhuren. Met de hulp van deze specialistische ontwikkelaars die zijn gevestigd over de hele wereld kun je snel nieuwe software laten maken voor jouw bedrijf.