verlaagd plafond slaapkamer

Het plafond van jouw slaapkamer verlagen

Gaat er veel warmte verloren via het plafond of wil je je woning isoleren? Of heeft je plafond gewoon z’n beste tijd gehad? Besluit dan om je plafond te verlagen. Het verlagen van je plafond brengt veel voordelen met zich mee en is zeker het overwegen waard. Is je ruimte bijvoorbeeld erg hoog dan kan een verlaagd plafond ervoor zorgen dat je een warmere sfeer creëert. Of je kunt de scheuren van je huidige plafond met een verlaagd plafond camoufleren. En een bijkomend voordeel van een verlaagd plafond is dat je je plafond goed kan isoleren.

Wat zijn de kosten van een plafond verlagen?

Besluit je je plafond te verlagen dan is dat het beste te doen via een aannemer. Wil je het zelf doen en klussen dan is dat niet aan te raden. Het is namelijk geen hele eenvoudige klus en met een aantal YouTube filmpjes kom je niet ver. Dit is echt een klus voor een vakman. Zeker tijdens het verlagen van een plafond kan er veel misgaan, dit wil je zelf niet gaan doen. Laat je je plafond verlagen door een vakman dan weet je dat het goed wordt gedaan met een duurzaam resultaat en uitstekende afwerking. Reken voor het uurtarief van een aannemer 20 tot 40 euro per uur en voor een schilder een uurtarief van 35 tot 45 uur. Dit zijn indicatie prijzen en kunnen bij elke aannemer en schilder verschillen. Vraag daarom ook diverse offertes aan.

Wil je wel of geen isolatie tussen je plafond? Een verlaagd plafond zorgt gelijk al voor een extra comfort in huis. Je brengt namelijk met een verlaagd plafond een extra laag onder het huidige plafond aan. Zo blijft de warmte beter in het huis rondhangen. Let overigens wel op dat extra isolatiemateriaal tussen het oude en verlaagde plafond voor extra besparing van stookkosten kan zorgen. Hoeveel deze besparing je zult opleveren ligt aan hoe de rest van het huis geïsoleerd is. Heb je je dak en spouwmuren van je huis al van goede isolatie voorzien dan levert isolatie tussen je plafond uiteraard minder op. Qua kosten van isolatiemateriaal tussen je plafond moet je rekening houden met een bedrag tussen de 25 tot 35 euro per vierkante meter. Dit bedrag is dan inclusief isolatiemateriaal en arbeidskosten. Ook hier kunnen de kosten verschillen per aannemer dus het beste is altijd even verschillende offertes aanvragen.