alley-2995354_1280

Meeleven in de Franse cultuur

Frankrijk staat bekend als één van de zonnigste vakantiebestemmingen in West-Europa en is dus enorm populair bij toeristen. Dat komt omdat Frankrijk zo veel te bieden heeft. Het is niet enkel een heel groot land met een aangenaam klimaat, het heeft bovendien ook een heel kleurrijke geschiedenis. Je vindt wel een kasteel of overblijfsel van een burcht in elke uithoek van het land.

Een vakantiehuis in Zuid-Frankrijk huren staat dus bij vele vakantiegangers hoog op de  verlanglijst.

Dompel je onder in de Franse cultuur

Frankrijk is een land rijk aan tradities en gewoonten. Deze maken deel uit van het dagelijkse leven en geven eigenheid aan  het Franse volk.

Du pain, du vin et du boursin

Deze reclameleuze vat heel mooi enkele Franse tradities samen. Zo staat Frankrijk niet alleen maar bekend om zijn heerlijke baguettes.

Als je Frankrijk zegt, zeg je wijn. We hebben het niet enkel over de wereldberoemde Champagne, maar  ook de heerlijke wijnen uit de Elzas, Loire, Bordeaux, Bourgogne en Languedoc zijn wereldberoemd.

Daarnaast worden er ook tal van Franse kazen geproduceerd voor consumptie in eigen land en export. Een Franse maaltijd wordt vaak afgesloten met een heerlijk kaasbordje.

Smeltkroes van historisch erfgoed en hedendaagse architectuur

Over het ganse land kan je tal van kastelen en burchten bezoeken. Maar ook de hedendaagse architectuur is er goed vertegenwoordigd. Naast de immens populaire  hoofdstad Parijs met de iconische Eiffeltoren staan er o.a. ook nog culturele hoogstandjes als Marseille en Lille  op de kaart.

Ontdek de Franse natuur

Ook de Franse natuur laat  je zeker niet onberoerd. Denk maar aan de prachtige bergketens van de  Pyreneeën en de Alpen, aan de Gorge du Verdon of de zachte paarse lavendelvelden. De rotsachtige, wilde kustlijn aan de Atlantische Oceaan lokt jaarlijks duizenden surfers en watersporters naar de westkust van Frankrijk. Misschien zijn  de  zonovergoten stranden aan de Franse Rivièra nog wel het meest bekend bij het grote publiek, met pareltjes zoals Nice en Cannes. 

Frankrijk: cultuurland bij uitstek

Frankrijk heeft een rijke cultuur en heel wit interessante, lokale gewoontes. De beste manier om te ontdekken hoe de Franse cultuur zich aftekent tegen de onze, is door een ontdekkingsreis naar het land te ondernemen! Ga op vakantie naar Frankrijk en ontdek de slaperige dorpjes, bloeiende steden en unieke bezienswaardigheden.