lead-auditor-training

Wat houdt een lead auditor training precies in?

Een goede organisatie of onderneming valt of staat met kwaliteitsmanagement. Kwaliteitsmanagement omvat veel aspecten binnen je bedrijf of onderneming. Je kunt dan denken aan effectiever werken, maar ook aan het optimaliseren van diensten en het vergroten van de klanttevredenheid. Er zijn verschillende cursussen die zich hiermee bezighouden.

Denk aan de vele iso-curssusen. Hebben werknemers binnen je bedrijf of organisatie verschillende cursussen gevolgd om de kwaliteitsmanagement te verbeteren? Dan moet vervolgens nagegaan worden of alles ook goed wordt geïmplementeerd. Dit is de één van de taken van een auditor. De lead auditor geeft leiding aan alle auditors en dit kan best pittig zijn. Gelukkig is er om die reden een lead auditor training ontwikkeld. 

Vaardigheden en en kennis ontwikkelen om audits goed uit te voeren

Tijdens de training ontwikkel je praktische vaardigheden om audits correct en effectief uit te voeren. Het kwaliteitsmanagementsysteem wordt uitgelegd en je leert dit op verschillende manieren te beoordelen. Ook leer je hoe je het vanuit verschillende perspectieven moet bekijken. Er worden verschillende methodes besproken en uiteraard wordt er ook gekeken naar de aard van je onderneming of organisatie. Daarnaast leer je om een auditteam effectief te managen. Als lead audit manager ben je immers verantwoordelijk voor het gehele proces.

Wat is de doelgroep voor de lead auditor training?

Verschillende functies binnen een organisatie kunnen hun voordeel uit de training halen. Aan de ene kant zijn dit bestaande auditoren die graag leiding willen geven aan het gehele team. Daarnaast is het ook bedoeld voor werknemers die van plan zijn om auditor te worden, maar er verder nog geen ervaring mee hebben. Ook voor adviseurs en kwaliteitsfunctionarissen is deze training relevant.

Een combinatie van theorie en praktijk

In de cursus krijg je een combinatie van theorie en praktijk. Bij de meeste aanbieders van de cursus vindt het theoriegedeelte meestal online plaatst. Dit komt omdat de meeste cursisten het fijn vinden om de stof alleen door te nemen. Sommige cursisten vinden het ook lastig om zelfstandig gemotiveerd te blijven. Soms kun je de theorie dus ook in een klaslokaal volgen, maar dat is niet de norm. Het praktijkgedeelte vindt wel plaats in een klaslokaal. In het praktijkgedeelte leer je de theorie toepassen en je verdiept jezelf verder in de kennis. Ook leer je alle auditvaardigheden in het praktijkgedeelte aan en je kunt vragen stellen bij problemen. Een lead auditor training wordt door verschillende bedrijven aangeboden.