Niks is vervelender dan buikkrampen maar wat kan je er tegen doen?

Niets is vervelender dan het krijgen van buikkrampen. Buikkrampen kunnen ontstaan uit allerlei verschillende redenen, waardoor het soms lastig is om een manier te vinden om ze tegen te gaan. De een heeft last van buikkrampen doordat de darmen geïrriteerd zijn, de ander heeft een buikgriep ontvangen en de ander heeft erge pijn door de menstruatie. Kies ervoor om SAB Simplex te nemen wanneer je op zoek bent naar een effectieve manier om jouw buikkrampen tegen te gaan.

Wat voor buikkrampen heb jij
Buikkrampen zijn een veel voorkomend probleem bij mensen. Ze kunnen namelijk ontstaan uit allerlei verschillende oorzaken. Steeds meer mensen, jong en oud, hebben bijvoorbeeld last van gevoelige darmen. Dit betekent dat bepaald eten of een bepaalde levensstijl pijn kan veroorzaken. Andere hebben wellicht een buikvirus te pakken en andere hebben buikkrampen die gerelateerd zijn aan de menstruatie. Ook bestaat er een kleine groep die chronische buik- en darmklachten heeft. Iedere oorzaak vergt een andere aanpak om te genezen. Daarom is het belangrijk om altijd goed na te gaan hoe jouw gezondheid er voor staat.

Warmte op de buik
Een van de manieren hoe je de pijn van de krampen een beetje kan verdoven, is door er warmte op te leggen. Dit wordt vaak gedaan tijdens menstruatiepijn, maar is ook een erg effectieve manier voor mensen met buikkrampen door andere redenen. Kies er bijvoorbeeld voor om in een warm bad te gaan liggen, onder een warme douche te staan of door een warme kruik op jouw buik te leggen. Deze methodes helpen jouw spieren te ontspannen, waardoor de krampen iets minder heftig worden. Uiteraard is dit een manier om de buikkrampen te kalmeren, maar niet om ze op te lossen.

De beste medicatie tegen buikkrampen
Wanneer jij of jouw kinderen last hebben van buikkrampen, dan wil je uiteraard zo snel mogelijk de beste manier vinden om de krampen tegen te gaan. Daarom kies je voor SAB Simplex. Dit geneesmiddel heeft een aardbeiensmaak en wordt oraal gegeven. Het drankje helpt darmkrampen, buikpijn, babykrampjes en winderigheid tegen te gaan. Het voordeel van dit medicijn is dat het voor zowel kinderen als volwassenen gebruikt kan worden. Lees uiteraard goed de bijsluiter door om te weten te komen wat de juiste dosering is.

Wanneer naar de dokter?
Ondanks dat je liever een buikpijn wilt uitzitten en hoopt dat het binnen 2 dagen weer goed is, komt het ook vaak voor dat de darmkrampen langer blijven dan gewenst. Het is in zo’n geval altijd goed om een controle bij de huisarts in te plannen. Zij kunnen de klachten analyseren en kijken of je te maken hebt met een buikvirus of mogelijk een ander probleem. Zo weet je zeker dat je op de juiste manier aan het uitzieken bent.