Hoe belangrijk is gezonde lucht voor het leren?

Wanneer we op school zijn, zijn we vanaf ’s ochtends vroeg tot aan de middag druk bezig met het leren. Er wordt dus veel energie en concentratie gevraagd van onze hersenen. Dit betekent dat het tijd is om te focussen op manieren hoe jij jouw concentratie kan vergroten. Een belangrijke manier om dit te doen is bijvoorbeeld met behulp van een gezonde lunch. Een andere manier die dit jaar steeds meer het leven is in geroepen, is door middel van de co2 melder in scholen. Met behulp van de juiste stappen was het leren nog nooit zo leuk en makkelijk geworden.

Het belang van een gezonde lunch
Zit jij midden in een proefwerkweek? Komen de examens steeds dichter in de buurt? Of merk jij dat jij dat je het steeds lastiger vindt om tijdens de les geconcentreerd te blijven? Dan is het tijd om eens naar jouw voeding te kijken. Jouw voeding heeft een grote impact over hoe jij je door de dag heen voelt. Zonder de juiste voeding voel jij je sloom, moe en vaak energieloos. Om te zorgen dat jij een echte boost aan energie krijgt, ga jij op zoek naar de juiste voeding voor jou. Denk eraan om vette snacks te vermijden. Deze zitten namelijk vol aan koolhydraten en vetten, maar geven je niet op de lange duur energie. Het is het beste om een uitgebalanceerde maaltijd samen te stellen. Kies bijvoorbeeld voor eieren, groene groente, een vette vis, nootjes om op te snacken en bessen als verfrissend hapje. Mocht je merken dat je lichaam roept om een lekkere snack, kies dan voor bijvoorbeeld een stukje pure chocola.

Andere manieren om beter te concentreren
Naast het eten van een gezonde lunch, zijn er ook andere maatregelen die gemaakt moeten worden om het leslokaal in een uitstekende staat te maken. Wanneer we gaan leren, moeten onze hersenen voorzien zijn van genoeg energie en zuurstof. Zuurstof is zelfs een van de belangrijkste punten. Wanneer we een hele dag spenderen in een leslokaal wat erg stoffig ruikt, kunnen wij ons erg lastig concentreren. De leerlingen worden in dit geval snel afgeleid, zijn niet actief bezig en worden zelfs moe. Daarom is het tegenwoordig belangrijk en verplicht dat er een co2 melder in scholen aanwezig is. Deze melder geeft aan wanneer het tijd is om het leslokaal te voorzien van mee zuurstof. Zo wordt er sneller een raampje open gezet en genieten de leerlingen dus van een betere leeromgeving.