Lekker fietsen in de lente

Als de meeste mensen mogen kiezen, dan is het weer in de lente toch het meest aangenaam. Na de koude en donkere wintermaanden schijnt de zon veel meer uren op een dag. Je hoort de vogels fluiten, de temperatuur loopt lekker op en de natuur begint langzaamaan in bloei te komen. Door het heerlijke weer buiten wil je ook zoveel mogelijk tijd buiten doorbrengen. Met een fietsplan als bijvoorbeeld het fietsplan van Hellorider is het mogelijk om de auto te laten staan en lekker te genieten van dit weer als je op weg naar je werk bent.

Beweging en gedachtes

Fietsen zorgt ervoor de je lekker in beweging bent, dit is natuurlijk een groot voordeel ten opzichte van het stil zitten in de auto. Doordat je in beweging bent zul je ook een stuk scherper en fitter op je werk verschijnen. Ook de fiets rit terug naar huis na een drukke werkdag heeft een voordeel. Het is namelijk bewezen dat mensen op hun rit naar huis hun werkdag nogmaals doornemen. In de auto kan dit ervoor zorgen dat je afgeleid bent en niet je volledige aandacht op de weg gericht hebt. Op de fiets ben je lekker in beweging en ben je afgeleid van deze gedachtes.

Duurzame keuze

Nog een bijkomend voordeel van het laten staan van de auto; je draagt bij aan een beter milieu. Op de fiets heb je natuurlijk geen CO2 uitstoot ten opzichte van de auto. Ook bespaar je je de kosten van de brandstof en eventueel onderhoud aan de auto. Het kiezen voor de fiets is dus niet alleen goed voor je eigen gezondheid, maar ook voor de gezondheid van de aarde en de gezondheid van je portemonnee.

Verschillende keuze fietsen

Ieder mens is verschillend, ieder individu heeft eigen wensen en verlangens. Zo ook de keuze voor een fiets. Ben je bijvoorbeeld een sportiever persoon, kies dan voor een mountainbike, wielrenfiets of misschien wel een sportieve stadsfiets. Natuurlijk kan het ook

zijn dat je wel wilt fietsen, maar toch van gemak houdt. Kies dan voor een fiets met een accu, die elektrische ondersteuning biedt. Vergis je niet, ook dan ben je nog zelf aan het fietsen, je kunt namelijk zelf kiezen voor de intensiteit van ondersteuning. Zelfs met deze keuze ben je dus goed bezig voor je gezondheid.