nen3140-cursus

Een leerzame NEN 3140 cursus

Overweeg je om een NEN 3140 cursus te volgen? Elk bedrijf heeft weleens te maken met een lamp die het ineens niet meer doet. De fitting moet worden vervangen. Wie draagt hiervoor de verantwoordelijkheid? Er komt een hoop kijken bij het onderhouden van apparaten die elektronisch functioneren. Helaas is dat niet zo vanzelfsprekend als het op het eerste gezicht lijkt. Dit is waar de NEN 3140 cursus om de hoek komt kijken. Na het volgen van deze cursus ben je een vakbekwaam persoon. Bovendien ben je op de hoogte van de wetgeving rondom elektronische apparatuur. Lees verder om meer te weten te komen over de NEN 3140 cursus, die overigens zowel online als in een klaslokaal is te volgen.

De voordelen van een NEN 3140 cursus
Het volgen van een NEN 3140 cursus heeft veel voordelen. Kijk anders eens op de website van NEN voor meer informatie over de voordelen van deze cursus. Als je eenmaal een vakbekwaam persoon bent, ben je op de hoogte van de protocollen waar je rekening mee moet houden als je elektronische apparaten aansluit. Een goede werkgever hecht heel waarde aan de veiligheid van zijn of haar werknemers. Het is dan ook ontzettend belangrijk dat er op een veilige manier om wordt gegaan met elektronica. Ook de Arbowet stelt dat werkgevers dit veelvuldig moeten controleren. Zo nodig moet de werkgever werknemers in staat stellen bij te scholen om zo hun veiligheid te kunnen garanderen. Het is handig als iemand binnen jouw bedrijf verstand heeft van groepen-en schakelkasten, alsook de risico’s die hiermee verbonden zijn.

Laat je een werknemer de cursus volgen?
Laat je een van je werknemers de NEN 3140 cursus volgen? Je hoeft je dan nooit meer zorgen te maken over de risico’s die gepaard gaan met de aanwezigheid van elektronische apparatuur. Een werkverantwoordelijke persoon houdt altijd toezicht. Zeker als er een laagspanningsinstallatie in de buurt staat. Je kunt als werkgever ook zelf een NEN 3140 cursus volgen. Ben je een werknemer bij een succesvol bedrijf? Neem eens een keer initiatief. Jouw werkgever zal het ongetwijfeld kunnen waarderen als je aangeeft dat je interesse hebt in het volgen van een NEN 3140 cursus.

De tijden zijn veranderd
Technologie ontwikkeld zich in rap tempo. Dat is ook te merken aan de NEN 3140 cursus, want er is een hoop veranderd in de loop der jaren. Je doet er dus goed aan de cursus opnieuw te volgen als je de cursus een aantal jaar geleden hebt gevolgd. Zo wordt tegenwoordig de bescherming tegen vlambogen uitgebreid meegenomen in de procedure. Voorheen werd dit slechts mondjesmaat behandeld. De energie van de vlamboog moet verplicht worden vastgesteld. Dat was voorheen niet het geval. Zodoende is de cursus flink veranderd en ook de moeite van het volgen waard als je de cursus al eens hebt gevolgd. Er zijn dus meer dan genoeg redenen te bedenken om de NEN 3140 cursus te volgen.