Lekkerste recepten proeven

Met zoveel verschillende restaurants, gerechten en culturen is het soms lastig om een keuze te maken. Ieder restaurant valt onder een andere prijsklasse en ieder restaurant heeft zijn eigen focus. In Holten is een restaurant te vinden die de inspiratie van de verschillende continenten heeft samengebracht in één restaurant. Ben jij benieuwd naar wat ieder continent te bieden heeft aan culinaire smaken en gerechten? Dan vindt je in dit artikel een aantal lekkere en smaakvolle hoogtepunten van de Europese en Aziatische keuken.

De Europese gastronomie

De Europese gastronomie staat bekend om verschillende invloeden van ieder land. Over het algemeen bestaat een Europese maaltijd veel uit brood, fruit, noten en groenten, die allemaal in het Europese landschap te vinden zijn. Onder de Europese gastronomie is de Spaanse en Italiaanse keuken wellicht het meest populair onder de mensen. Het maakt niet uit naar welk land jij op vakantie gaat, de kans is groot dat je altijd een lekker Italiaans restaurant zal vinden. Het is zelfs zo toegankelijk dat de meeste restaurants standaard één of twee pastagerechten op de menukaart heeft. Uiteraard mogen we de Franse en Duitse keuken niet vergeten.

De Aziatische keuken

De Aziatische keuken is in de afgelopen jaren in Europa nog populairder geworden dan dat deze al was. Net zoals de Europese keuken, vat de Aziatische keuken gerechten samen van alle verschillende landen. Japan heeft dus hele andere gerechten en invloeden dan Korea of China. Desondanks zijn ze in een zekere zin met elkaar te vergelijken. Zo is het te zien dat rijst voor veel van deze gerechten een belangrijk element is, net zoals pasta onmisbaar is voor de Italiaanse keuken. Ook onderscheidt de Aziatische keuken zich door de hoeveelheid rauwe vis en het gebruik van andere ingrediënten, waaronder zeewier, bamboe en andere soort groente. Een interessant aspect van de Aziatische keuken, is het belang van kleur. Over het algemeen wordt kleur hetzelfde gezien als smaak. Een gebalanceerd kleurrijk gerecht is een smaakvol gerecht.

Het culinaire restaurant van Holten

Ben jij benieuwd geworden naar de aroma’s van deze twee keukens? Neem dan eens een bezoek aan Deja-Vu Holten in Holten. Dit restaurant heeft de beste gerechten van beide keukens op een menukaart samengebracht, zodat jij kan genieten van een avond vol met lekkere culinaire gerechtjes. Het is een perfecte manier om jezelf en jouw gezin kennis te laten maken met nieuwe smaken.