nen3140-cursus

Je kennis willen verbreden

Je kunt je kennis verbreden door een NEN3140 cursus. Nederland stelt allerlei eisen aan elektrische installaties. Dat moet ook wel, want je wilt op een veilige en verantwoorde manier met elektrische installaties kunnen werken. Het laatste wat je wilt is dat je je zorgen moet maken om bijvoorbeeld je eigen gezondheid. Wil je werkzaamheden op een veilige manier leren uitvoeren? Dat is precies wat je leert tijdens de NEN 3140 cursus. Je leert de wetgeving die relevant is als je veilig met elektrische installaties wilt leren werken. Voor je het weet ben je een kenner op dit gebied. Lees verder om meer te weten te komen over deze cursus, of neem een kijkje op NEN voor meer informatie.

Keurmeester van elektrisch gereedschap

Je wordt opgeleid tot keurmeester van elektrisch gereedschap. Wil je aan alle eisen van de wetgeving voldoen? Volg dan de NEN 3140 cursus om erachter te komen hoe je dit moet doen. De normen in Nederland worden vastgesteld door de nationale normcommissie. Werken onder spanning is voortaan geen enkel risico meer. Je kunt met een gerust hart werken met elektrische installaties. Het behoort tot de mogelijkheden om lid te worden van deze commissie. De cursus wordt bijzonder goed aangeschreven. Binnen het tijdsbestek van een dag kun je jezelf keurmeester van elektrisch gereedschap noemen. Wat wil je nog meer?

De norm

Als je apparatuur moet goedkeuren volgens de normen van NEN 3140, doe je er goed aan om deze cursus te volgen. Er wordt rekening gehouden met de eindtermen. Je leert niet alleen inspecties uitvoeren, maar ook theorie, praktijk en er komen zelfs administratieve vraagstukken aan bod. Ook leer je hoe je een meter gebruikt. Bij dit alles wordt rekening gehouden met de SCIOS Scope 9 eindtermen. Ben je nieuwsgierig geworden? Binnen een dag kun je de NEN 3140 cursus volgen. Je hoeft dan ook niet verder te zoeken als je op zoek bent naar manieren om je kennis te verbreden. NEN 3140 is precies wat je zoekt. Je leert veilig en verantwoord werken met elektrische installaties. Als je wilt dat al je zorgen verleden tijd zijn, moet je dan ook de NEN 3140 cursus volgen.